طرز تهیه انواع کیک بدون بیکینگ پودر

کیک های بدون بیکینگ پودر

در صورتی که بکینگ پودر در معرض نداشته باشید نیازی به نگرانی نیست شما به سادگی و با چند ترفند کوچک می توانید با روش های دیگر یک کیک بدون بکینگ پودر که بافتی نرم و عالی داشته باشد تهیه کنید.

معمولا برای پف کردن کیک از بکینگ پودر استفاده می شود ولی در صورتی که یکینگ پودر در معرض نداشته باشید می توانید به سادگی و با روش های جانشین کیک بدون بکینگ پودر و همزن یا کیک بدون بکینگ پودر و شیر را تهیه کنید که در ادامه مقاله انواع روش ها و انوای جانشین ها را به شما آموزش می دهیم .

کیک بدون بکینگ پودر و وانیل و فر

مواد لازم کیک بدون بکینگ پودر و وانیل و فر

برای 5 نفر

روزگار آماده سازی : 10 لحظه

روزگار پخت 45 لحظه

تخم مرغ ۳ رقم
شکر  ۳/۴ لیوان
آرد ۱ لیوان
گلاب ۳ قاشق غذا خوری

طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر و وانیل و فر

طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر و وانیل و فر

این کیک بدون بکینگ پودر و فر و به سادگی تهیه می شود.

پایان مواد را از 2 ساعت قبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد.

کف قابلمه 17 سانتی را با روغن چرب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و درش را بگذارید تا مایع کیک آماده شوید.

تخم مرغ و شکر را به مدت 5 لحظه با دور سریع همزن ، بزنید و گلاب را افزایش کرده مخلوط کنید.

آرد الک شده را کم کم به مایع افزایش کرده و با لیسک به حالت دورانی به خورد مواد بدهید. مراقب باشید که افزایش کرده یکباره آرد سبب از بین رفتن پف تخم مرغ می شود.

مایع کیک را به سرعت داخل قابلمه بریزید و درش را بگذارید و 40 لحظه روی شعله پخش کن مثل برنج دم بگذارید.

تا نیم ساعت اول در قابلمه را باز نکنید که پف کیک نخوابد .

کیک بدون بکینگ پودر و فر خانگی شما به همین سادگی آماده شد.

کیک بدون بکینگ پودر با شیر

مواد لازم کیک بدون بکینگ پودر با شیر

آرد   ۲۳۶ گرم (۲ لیوان دسته دار)
شکر  ۲۳۶ گرم (۱ و ۱/۴ لیوان دسته دار)
تخم مرغ ۳ رقم
روغن مایع یا جامد آب شده ۳-۴ قاشق غذاخوری
شیر ۷۸ گرم (یک سوم لیوان دسته دار)
سرکه یا آبلیمو یک قاشق مربا خوری
نمک  یک قاشق چای خوری سرخالی
وانیل  نصف قاشق چای خوری (اگر وانیل ندارید از جانشین های وانیل استفاده کنید.)
پودر هل  نصف قاشق چای خوری (دلخواه)

طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر با شیر

طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر با شیر

پایان مواد را از 2 ساعت قبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسند.

آرد را 3 بار الک کنید و نمک را به آن افزایش نمایید.

قالب را چرب و آرد پاشی کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه کتف و بال مرغ عسلی

زرده و سفیده تخم مرغ را سوا کنید.

سفیده و سرکه را با دور سریع همزن بزنید و بعد از 1  لحظه یک چهارم شکر را افزایش کنید و آن قدر هم بزنید که جای پره همزن روی سفیده بماند. تکان همزن در پایان طول کار باید در یک سمت باشد.

بقیه شکرو پودر هل را به زرده ها افزایش کرده و 2 لحظه هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.

شیر و روغن را به زرده ها افزایش کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.

آرد را در 4 – 5 مرحله به زرده ها افزایش کنید و با لیسک در یک سمت و به آرامی و حالت دورانی به خورد مواد بدهید.

سفیده تخم مرغ را در 2 – 3 مرحله افزایش کرده و به حالت دورانی با لیسک به خورد مواد بدهید تا پف مواد نخوابد.

برای این که کیکتان به خوبی پف کند نیازی نیست بافت نهایی کاملا یکدست شود و بهتر هست اجازه دهید رنگ خمیرتان به حالت ابر و بادی باقی بماند و سفیده ها در ترکیب اصلی نمایان باشند.

مواد را داخل قالب ریخته و در فری که از قبل با دمای 185 درجه سانتیگراد گرم شده هست به مدت 50 لحظه تا 1 ساعت قرار دید.

در 40 لحظه اول پخت به هیچ عنوان در فر را باز نکنید که پف کیک از بین نرود.

بعد از پخت کیک را از فر خارج نکنید و شعله را خاموش کنید و اجازده دهید کیک به مدت 5 لحظه در فر با در نیمه باز بماند تا کیک کم کم خنک شود و شوک حرارتی به کیک داخل نشود و پف کیکتان نخوابد .

بعد از بیرون آوردن کیک از فر واز قالب ، کیک  را روی توری قرار دهید تا کاملا خنک شود.

در صورتی که میخواهید کیک شکلاتی بدون بکینگ پودر درست کنید میتوانید 3 قاشق از آرد را با کاکائو جانشین نمایید و سپس الک کنید.

کیک بدون بکینگ پودر و وانیل با پف زیاد

مواد لازم کیک بدون بکینگ پودر و وانیل با پف زیاد

تخم مرغ (زرده و سفیده سوا )  3 رقم
آرد کیک  90 گرم
روغن مایع  30 گرم
شیر  30 گرم
رنده پوست لیموترش   1 ق.چ
پودر چای ماسالا یا پودر هل   به دلخواه
نمک  به مقدار خیلی کم

طرز تهیه کیک بدون بکینگ پودر و وانیل با پف زیاد

پایان مواد را بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسند.

فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

قالب گرد 15 سانتی را چرب کنید و کف و دیواره هایش را با کاغذ روغنی بپوشانید.

زرده و سفیده تخم مرغ را سوا کنید.

رنده پوست لیموترش را و نمک را به زرده ها افزایش کنید و هم بزنید یکدست شود و کنار بگذارید.  می توانید به جای رنده پوست لیموترش از چای ماسالا یا پودر هل یا ترکیب هر سه استفاده نمایید. در صورتی که از پودر چای ماسالا به صورت ترکیبی با سایر مواد میخواهید استفاده کنید بهتر هست که پودر چای ماسالا را به آرد افزایش کنید.

بیشتر بخوانید:  7 مخلوط رژیمی با جو دو سر

سفیده های تخم مرغ را به مدت 5 – 6 لحظه هم بزنید و سپس حین هم زدن شکر را در 3 مرحله افزایش کنید  به قدری هم بزنید که کاملا پف کند و در صورتی که کاسه را برگردانید ، تکان نکند.

زرده را به سفید  افزایش کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

آرد را 3 بار الک کنید و روی مایع بریزید و به آرامی با لیسک از پایین به بالا به صورت دورانی به خورد مواد بدهید تا جایی که آرد به چشم نخورد.

روغن و شیر را مخلوط کرده و مقدار کمی از مایع کیک را به آن ها افزایش کرده و هم بزنید تا یکدست شود الان این مخلوط را به مایع اصلی افزایش کرده و تنها در حد مخلوط شدن به آرامی هم بزنید که هوای داخل مواد خارج نشود.

مایع کیک را درون قالب بریزید و به مدت 30 لحظه در فر بگذارید تا بپزد و رویش طلایی شود.

در این مرحله با خلال دندان وسط کیک بزنید اگر خمیری به آن نچسبید میتوانید کیک را از فر بیرون بیاورید.

کیک شکلاتی بدون بکینگ پودر بدون فر

مواد لازم کیک شکلاتی بدون بکینگ پودر بدون فر

 

آرد  دو پیمانه
شکر  یک و یک چهارم پیمانه
تخم‌ مرغ  سه رقم
روغن سه قاشق غذاخوری
پودر کاکائو  یک قاشق غذاخوری
شیر نصف پیمانه
سرکه یا آبلیمو یک قاشق مرباخوری
نمک یک قاشق چای‌خوری
وانیل نصف قاشق چای‌خوری

 

طرز تهیه کیک شکلاتی بدون بکینگ پودر بدون فر

مهم ترین نکته برای تهیه این کیک بدون بکینگ پودر بدون فر این هست که مواد را از قبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسند.

زرده و سفیده تخم مرغ را سوا کنید.

سرکه را به سفیده تخم مرغ افزایش کرده با دور سریع همزن به مدت 1 لحظه بزنید سپس یک چهارم شکر را افزایش کرده به هم زدن ادامه دهید تا سفت شود و در صورت که کاسه را برخلاف کنید تکان نخورد.

زرده را به همراه وانیل ، پودر کاکائو و بقیه شکر به مدت 2 لحظه هم بزنید تا کش دار شود.

شیر و روغن را مخلوط کرده به زرده افزایش کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

آرد را 3 بار الک کنید به همراه نمک کم کم به زرده افزایش کرده و مخلوط کنید.

سفیده را در دو مرحله به مواد افزایش کنید و مخلوط نمایید . نیازی نیست که سفیده به طور کامل به خورد مواد برود.

تابه ای نسوز را از 10 لحظه قبل روی شعله پخش کن روی حرارت بگذارید درش باید با دمکش بسته باشد.

مایع کیک را به سرعت داخل تابه بریزید و مثل برنج به مدت 1 ساعت دم بگذارید.

کیک بدون بکینگ پودر بدون فر شما آماده هست.

جانشین بکینگ پودر در پخت کیک

اگر میخواید بدانید که چطور کیک بدون بکینگ پودر یا کیک بدون جوش شیرین تهیه کنید می توانید از مواد زیر برای پف کردن کیک استفاده نمایید.

بکینگ پودر ترکیب جوش شیرین ( باز ) + کرم تارتار ( اسید ) + نشاسته ذرت هست که با ترکیب اسید و باز موجود در آن با مواد موجود در کیک سبب تولید گاز و ایجاد حباب و پف در کیک می شود.

در صورتی که بکینگ پودر در معرض ندارید میتوانید از مواد زیر به عنوان جانشین استفاده کنید.

• جوش شیرین با سرکه یا آبلیمو : به جای هر 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر ( 5 گرم ) می توانید یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین ( 1 گرم ) با نصف قاشق چایخوری سرکه یا آبلیمو ( 2.5 گرم ) استفاده کنید.

• جوش شیرین با پودر تارتار : پودر تارتار یک ماده اسیدی هست که حاوی هیدروژن پتاسیم هست و معمولا برای تثبیت پف سفیده تخم مرغ استفاده می شود یا در شربت ها برای پیشگیری از شکرک زدن مورد استفاده قرار می گیرد.  می توانید به جای 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر از ترکیب یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین ( 1 گرم ) و یک دوم قاشق چایخوری پودر تارتار ( 2 گرم ) استفاده کنید.

• جوش شیرین با باترمیلک : باترمیلک یک فراورده لبنی ترش مزه با خاصیت اسیدی هست که برای بهبود یافتن بافت کیک از آن استفاده می شود. به جای هر 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر می توانید از یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف فنجان باترمیلک ( 60 گرم ) استفاده کنید.

در صورتی که می خواهید از باترمیلک در ترکیب کیک استفاده کنید با ید به همان مقدار از شیر یا آب موجود در دستور کیک کم کنید.

• جوش شیرین با ماست : ماست هم مثل باترمیلک خاصیت اسیدی دارد و در ترکیب با جوش شیرین سبب ایجاد حباب های هوا و پف کردن کیک می شود. به جای هر 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر از یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف فنجان ماست ( 60 گرم ) استفاده نمایید.

برای افزایش کرده ماست هم باید از مایعات موجود در دستور پخت کم کنید.

• جوش شیرین با شیر ترش : شیر ترش را می توانید به عنوان جانشین باترمیلک استفاده کنید برای تهیه شیر ترش یک لیوان شیر جوشیده را با 1 قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو مخلوط کنید و 15 لحظه شکیبایی کنید تا ببرد.

می تونید هر 1 قاشق چایخوری بکینگ پودر را با یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین و نصف فنجان شیر ترش ( 60 گرم ) جانشین کنید. از مقدار مایعات دستور کیک باید به همین اندازه کم شود.

این ترکیب می توانید در دستور پخت کیک هایی که از شیر برای ترکیبشان استفاده شده هست ، بهترین انتخاب هست.

• هم زدن سفیده تخم مرغ : یکی از بهترین ترفندها برای تهیه کیک بدون بکینگ پودر هم زدن سفیده تخم مرغ و شکل دادن به آن هست که سبب می شود هوای زیادی بین بافت کیک برود.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه انواع غذا با گوجه ساده

طرز تهیه انواع غذا با گوجه فرنگی طرز تهیه 8 نوع غذا با گوجه، از …